Dikey Geçiş

Anasayfa \ Dikey Geçiş 1528 06.Tem.2015

Dikey Geçiş (DGS)

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), önlisans diploması veren 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları, belirli şartları yerine getirdikleri takdirde, mezunu oldukları üniversitenin veya diğer üniversitelerin alanlarıyla ilgili 4 yıllık programlarına ÖSYM tarafından yapılan "Dikey Geçiş Sınavı"nı (DGS) kazanmak koşuluyla geçiş yapabilir ve o bölümün lisans diplomasını alabilirler.

Üniversitemiz ön lisans mezunları için her yıl 150-200 arasında dikey geçiş kontenjanı vermektedir. Üniversitemiz tarafından ön lisans mezunları lisans öğrenimi görmeleri konusunda desteklenmektedir. Bu kapsamda dikey geçiş yoluyla Üniversitemize kayıt yapan yüzlerce öğrenci Üniversitemizde başarılı bir öğrenim hayatından sonra mezun olmuşlardır.